איך מתגברים על פרידה

אנחנו נפגשים עם פרידות לאורך כל חיינו, החל מפרידות שגרתיות, טבעיות הקשורות בשלבים התפתחותיים, מעברים , שינויים.
חלק מהפרידות מתוכננות, חלק צפויות וחלק בלתי צפויות. ישנן פרידות שנגמרות בנימה חיובית מתוך מקום של השלמה וחלק מהפרידות עלולות להחוות בצורה שלילית והתמודדות איתן יכולה להתאפיין במאפייני אבל.

פרידה ממערכת יחסים זוגית

פרידה ממערכת יחסים זוגית עלולה להיות פרידה כואבת מאוד. גם כאשר אנו יוזמים את הפרידה וכמובן כשהפרידה הפתיעה אותנו והגיעה ממקום לא צפוי ובניגוד לרצוננו.
פרידה ממערכת יחסים הינה מורכבת במיוחד, מכיוון שלרוב בני זוג חולקים מרכיבים רבים מחיי היום יום כמו שגרה משותפת, חברים משותפים, חוויות משותפות, הרגלים ועוד.

הפרידה מבן הזוג, אשר תפס בעצמו מקום מרכזי בחיינו כרוכה גם באובדן כלל הדברים המשותפים. היא עלולה להוביל לאבדן מערכות יחסים נוספות ובעיקר, מובילה לשינוי רב ממדי בתחומיי חיים רבים.
רבים מתארים את הכאב של פרידה כקשה מנשוא ולעיתים היא נחוות כמשבר ממושך שעלול אף להקשות על תפקודו של אדם.

מה משפיע על האופן בו אתמודד עם פרידה?

כאמור פרידות מלוות אותנו לאורך כל חיינו, החוויות הקודמות שלנו מפרידות ישפיעו על האופן בו נחווה את הפרידה הנוכחית. אנשים רבים מתארים את הקושי שלהם סביב פרידות, רבים נמנעים מפרידות. אבדן של אדם קרוב בנסיבות קשות, פרידה שלא עובדה כמו שצריך עלולים ללוות אותנו בכלל הפרידות בחינו.

אינטנסיביות ואורך הקשר הינם מרכיבים משמעותיים שישפיעו על ההתגברות על הפרידה. ככל שהאינטנסיביות של הקשר גבוהה יותר ולבני הזוג דברים רבים משותפים שחלקו כמו, מגורים משותפים, חוויות משמעותיות כמו טיולים משותפים, קבוצת חברים משותפת כך הנתק מבן הזוג יהיה מורכב יותר.

הדרך בה נחוותה הפרידה והדרך בה אני תופס/ת אותה ישפיעו מאוד על אופן ההתמודדות. חוויה של "סגירת מעגל", סיבה ברורה מדוע הגיעה הפרידה והשלמה עם העובדה שהפרידה היא סופית יסייעו להתמודד.

איך מתגברים על פרידה?

קודם כל הכירו בזה שפרידה זה דבר כואב ולא פשוט, תאפשרו לעצמכם לכאוב את הפרידה, חשוב שתדעו שכל אחד ואחת מתמודדים עם פרידה בקצב שלהם וכל פרידה נחוות בצורה שונה מפרידה אחרת ולכן, זה בסדר שלוקח לכם זמן להתגבר.

דבר נוסף שיכול לסייע לכם הוא להכיר את מודל ההתמודדות עם אבל של קובלר ורוס, כמו שצויין, התמודדות עם פרידה נחוות כאובדן ולכן השלבים שתעברו מאוד דומים להתמודדות עם אבל ואלו הם השלבים:

  1. שלב ההכחשה: הקושי להכיר בפרידה, ייתכן וילוו בהתבודדות והסתגרות
  2. שלב הכעס: למה זה מגיע לי? כעס רב על הבן זוג לשעבר
  3. שלב המיקוח: שלב בו ייתכן ותשקלו מה ניתן לעשות על מנת להחזיר את הקשר
  4. שלב הדיכאון: שלב קשה בו תתקשו בתפקוד היום יומי, ייתכן ותרגישו חוסר מוטיבציה.
  5. שלב הקבלה: ההבנה שהפרידה היא סופית וכדאי להמשיך הלאה.

לאחר ותגיעו לשלב בו אתם מבינים שהפרידה היא סופית, בין אם על ידי התמודדות שלכם לבד, בין אם בתמיכת מערכות תמיכה שונות של חברים ובני משפחה ובין אם תעזרו בסיוע של איש מקצוע, תוכלו להתפנות לעיבוד שלה וצמיחה ממנה.

עיבוד וצמיחה לאחר פרידה:

למרות שהקשר נגמר והסתיים, גם אם היו בו דברים פחות חיוביים סביר שאם נתאמץ נוכל לבחון ולבדוק אילו דברים חיוביים הרווחנו מקיומו של הקשר. נוכל לבדוק מה למדנו על עצמנו בקשר, מה למדנו על מערכות יחסים באופן כללי, מה ניקח למערכות יחסים עתידיות ומה נרצה לשנות ולא לקחת אתנו למערכות יחסים עתידיות.

מכל קשר לומדים, בין אם היה מוצלח יותר ופחות.

בנוסף, נבין שמערכת היחסים שנגמרה מפנה את עצמה למערכת יחסים עתידית, חדשה, אליה נגיע מחוזקים, מנוסים יותר, מכירים יותר טוב את עצמנו ונוכל לדייק אותה לצרכינו טוב יותר.

פרידה זה דבר כואב, זה תהליך לא פשוט, אבל בהחלט ניתן בהסתכלות נכונה לצמוח ממנה ולהפיק הרבה למען התקדמות לקראת קשר זוגי טוב, יציב, שיחזיק לאורך זמן. קשר חדש שימלא בצורה טובה יותר את השאיפות שלנו ממערכת יחסים.

תוכן עניינים

שתפו את המאמר:

בואו נקבע פגישת היכרות

צרו איתי קשר כבר היום ותתקבו עוד צעד לעבר מציאת אהבה